5 نکته برای خرید پمپ باد اسکرو
چند روز پیش شخصی با واحد تعمیرات شرکت تماس گرفت و عنوان کرد پمپ باد اسکرو که تازه خریدم خراب شده است. دائما خطای overheating را بهم نشان می دهد چه کار باید کنم؟
خوشبختانه از آنجایی که تهران بودند توانستیم یک ماشین برای تعمیر و بررسی ارسال کنیم.
بعد از بررسی های اولیه و توضیحاتی که درباره پمپ باد اسکرو که خریده بود دادیم، فقط یک جمله گفت:
“ای کاش قبل از خرید پمپ باد اسکرو این چیزهایی که گفتید را می دانستم”
همین موضوع دلیلی شد که بخواهم این نکات را با شما هم به اشتراک بگذارم تا در زمان خرید پمپ باد اسکرو اینگونه متحمل زیان مالی نشوید.
قبل از خرید پمپ باد اسکرو حتما به این 5 نکته دقت کنید
احتمالا قیمت پمپ باد اسکرو اولین فاکتوری باشد که زمان خرید به آن توجه می کنیم.
درست است باید مناسب ترین قیمت را همیشه در نظر بگیریم اما قیمت تنها فاکتوری نیست که باید به آن توجه کنیم. 5 فاکتور یا نکته دیگر وجود دارند که احتمالا کمتر کسی درباره آن صحبت می کند.
نکته اول: تناسب بین قطر پولی ها
زمان خرید پمپ باد اسکرو، اولین قسمتی که باید چک کنید همین پولی های دستگاه هستند.
اگر پولی ها با همدیگر تناسب اندازه نداشته باشند مطمئن باش که قرار است به ایرند(هواساز) کمپرسور اسکرو بسیار فشار وارد شود و قطعا در مدت زمان کمی خراب خواهند شد و هزینه سنگینی روی دستت خواهند گذاشت.
بحث محاسبات ریاضی و هندسی اش را نمی خواهم اینجا توضیح بدهم چون قطعا حوصله ات سر خواهد رفت در عوض می خواهم تکنیک چشمی را بهت یاد بدهم که بتوانی خیلی سریع تشخیص بدهی که تناسب پولی ها درست رعایت شده اند.
تناسب پولی ها بصورت چشمی باید 1 به 1.5 باشند یعنی قطر یکی از پولی ها حدودا 1.5 برابر دیگری باشد.
اما اگر این تناسب 1 به 2 شد (یا بیشتر) آنوقت است که باید اطمینان داشته باشی ایرند(هواساز) قرار است با حداکثر توان کار کند و در نتیجه خیلی زود خراب خواهد شد.
قطر پولی کوچک (پولی ایرند) 14 سانتی متر
قطر پولی بزرگ (پولی الکتروموتور) 22 سانتی متر است.
این تناسب درست است و حتی بصورت چشمی هم می توانید متوجه شوید که 1 به 1.5 است اما اگر قطر پولی بزرگ به جای 22 سانتی متر، 28 سانتی متر بود آنوقت مشکل ساز خواهد بود.
حالا رعایت نکردن این تناسب چه سودی به حال فروشنده پمپ باد اسکرو دارد؟
واضح است، سود مالی بیشتر.
چون زمان سفارش مثلا می گویید من یک پمپ باد اسکرو 11 کیلو وات می خواهم، دیگر نمی گویی ایرند هم EVO3 باشد. در نتیجه با بزرگ گرفتن قطر پولی الکتروموتور (عدم رعایت تناسب پولی ها) می توانند EVO2 را به جای EVO3 روی کمپرسور قرار دهند اما خب بعدا در دردسر خواهی افتاد.
نکته دوم: فن خنک کننده را چک کن
یکی از مهمترین قسمت های پمپ باد اسکرو، سیستم خنک کننده آن می باشد. سیستم خنک کننده هم دو قطعه اصلی دارد:
-
فن خنک کننده
-
رادیاتور
خیلی خب فن باید دقیقا چطور باشد که اطمینان داشته باشیم بهترین کارایی را برای پمپ باد اسکرو ما دارد؟
فن باید سه مشخصه داشته باشد:
-
سایز بزرگ باشد. (over size)
-
موتور سنگین باشد.
-
دمنده باشد.
تصور نکنم دلیل سایز بزرگ بودن برای کسی سوال باشد چون می دانیم هر چقدر فن بزرگتر باشد، راحت تر می تواند رادیاتور را خنک کند.
اما مدل موتور سنگین بودن شاید کمی گنگ باشد. به همین دلیل سعی می کنم به ساده ترین حالت توضیح بدهم.
ما دو مدل فن داریم.
-
فن موتور سبک
-
فن موتور سنگین
بسیاری از تولید کنندگان پمپ باد اسکرو بخاطر اینکه در هزینه ها صرفه جویی کننده یا به عبارت دیگر حاشیه سود را بیشتر کنند، از فن های موتور سبک استفاده میکنند.
شاید به لحاظ استاندارد مشکلی ایجاد نکند اما می دانیم فن های موتور سبک هرگز قدرت خنک کنندگی فن های موتور سنگین را ندارند. مشکل اصلی اینجاست که از روی ظاهر فن ها نمی توان تشخیص داد موتور سبک هستند یا موتور سنگین.
تنها راه شناسایی، مشاهده کد درج شده روی فن است.
با این حال اگر همچنان شک و تردید داشتی می توانی عکس فن را برای کارشناسان ما ارسال کنی تا با صبر و حوصله راهنمایی کنند.
نکته سوم: اور سایز بودن رادیاتور را چک کن
انتخاب رادیاتور کاملا بستگی به الکتروموتور دستگاه ما دارد. شاید اگر بشنوی توان رادیاتور دقیقا مناسب و برابر توان الکتروموتور است، خوشحال شوی و بگویی به به چقدر دقیق و استاندارد!
اما خبر بدی دارم اگر توان رادیاتور برابر توان الکتروموتور باشد همواره با پیام داغ شدن (overheating) و متوقف شدن پمپ باد اسکرو مواجه خواهی شد. چرا؟
چون همیشه باید توان رادیاتور بالاتر و بیشتر از الکتروموتور باشد تا بتواند به درستی کار خنک کنندگی روغن و هوا را انجام دهد.
مثلا برای الکتورموتور 11 کیلووات باید از رادیاتور 22 کیلووات استفاده کرد تا سیستم خنک کننده پمپ باد اسکرو بتواند به خوبی کار کند.
نکته چهارم: سایز مخزن سپراتور را چک کن
مخزن سپراتور یکی از قسمت هایی است که کمتری کسی زمان خرید پمپ باد اسکرو به آن توجه می کند اما کوچک بودن سایز آن یکی از اصلی ترین دلایلی است که سبب داغ شدن دستگاه و همچنین زود تر از موعد خراب شدن فیلتر سپراتور می شود.
برای اینکه درگیر محاسبات ریاضی ابعاد و اندازه درست مخزن سپراتور نشوی پیشنهاد می کنم از این چشمی این موضوع را چک کن. تصور کنم با مقایسه این دو عکس به راحتی متوجه شوی ( هر پمپ باد اسکرو 1200 لیتری هستند اما به تفاوت سایز مخزن سپراتور دقت کن)
نکته پنجم: کابین و اتصالات را چک کن
زمانی که استعلام قیمت یا پیش فاکتور پمپ باد اسکرو می گیرید به احتمال زیاد تمام کالا هایی که در پیش فاکتور ذکر شده مشابه هم هستند.
در واقع در پیش فاکتور سایز و برند قطعات اصلی مانند ایرند، الکتروموتور، آنلودر و… نوشته می شود و خبری از کابین و اتصالات نیست و این در صورتی است که همین مواردی که نوشته نمی شود عمدتا سبب مشکلاتی مانند لرزش، سر و صدای زیاد، خرابی و… می شوند.
روش ساده ای را می خواهم بهت یاد بدهم که از این بابت هم خیالت آسوده باشد. اولین چیزی که باید چک کنی اتصالات هستند. در کل دو نوع اتصالات در پمپ باد اسکرو استفاده می کنند.
-
اتصالات معمولی (اتصالات آب)
-
اتصالات فشار قوی
که حتما باید از اتصالات فشار قوی استفاده شود و هرگز نباید از اتصالات معمولی استفاده شود. برای تشخیص کیفیت کابین پمپ باد اسکرو هم کافیست در وهله اول ضخامت کابین را چک کنی و سپس دستگاه را روشن کنی و کمی صبر کنی تا به فشار باری 10 بار برسد. اگر در این حین احساس کردی صدای دستگاه زیاد است احتمالا کابین یا کیفیت ساخت خوبی ندارد یا ساختار مهندسی شده ای ندارد.
کلام پایانی:
در این مطلب سعی کردم تمامی نکات را به زبان خیلی ساده توضیح بدهم تا به راحتی بتوانی انتخاب و خرید خوبی را تجربه کنید. اما اگر با این وجود نیاز به مشاوره یا راهنمایی بیشتری داشتید می توانید با کارشناسان ما تماس بگیرید.
- آموزش نصب و راه اندازی کمپرسور اسکرو - سپتامبر 27, 2023
- آموزش سرویس دوره ای کمپرسور اسکرو - سپتامبر 27, 2023
- قیمت خرید و فروش کمپرسور باد ( ایتالیایی / ایرانی / چینی / سایلنت ) - سپتامبر 18, 2023
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟نظری بدهید!